EEN KORTE HISTORIEK

 

BWT Anno 2024

In 2024 bestaat onze club 50 jaar.
Wij danken de stichters, Francois Damen en Francois Kerkhofs die in maart 1974 beslisten om de " BRASSCHAATSE WIELERTOERISTEN vzw" op te richten.
Stelselmatig groeide de groep aan en waren ze met 20 toeristen.
Inmiddels werd beslist allemaal bij Jan Zagers eenzelfde trui aan te kopen ORANJE-WIT-ORANJE.

Eerst werd er gestart aan de achterkant van het gemeentehuis, later in de Oude Baan, achterzijde van de woonst van Walter COOPMAN.

Elke zondagmorgen werd gereden als volgt: Brasschaat - Brasschaat Donk - Kapellen - Putte - Hoogerheide - Essen - Kalmthout - Kapellen - Brasschaat.

 

Inmiddels telt onze club een 30-tal leden, gemengd mannen en vrouwen, snelle fietsers en matige rijders.

Er zijn twee groepen die zich onderscheiden in gemiddelde snelheid en afstand. Er wordt samen vertrokken, samen onderweg halt gehouden, en het doel is om ongeveer samen aan te komen. Hierdoor bieden we iedereen de mogelijkheid met de andere deelnemers te fietsen.

 

Af en toe organiseren we speciale ritten, samengesteld door één of meerdere leden, of rijden we mee met georganiseerde ritten door andere initiatieven.

 

Vanaf 2024 laten we elektrische koersfietsen en MTB's mee toe onder bepaalde voorwaarden. (Speedpedelecs zijn niet toegelaten.)

 

BWT Anno 2023

BWT Anno 2022

BWT Huldiging van ons erelid LEO

 

In juni 2022 mocht ons erelid LEO Quirijnen uit de handen van onze secretaris Dirk en de schepen van Sport van de gemeente Brasschaat, Adinda Van Gerven, een mooi aandenken in ontvangst nemen ter ere van zijn jarenlange inzet in onze wielerclub, alsook in de organisatie van Spring op Je Fiets in samenwerking met de gemeente Brasschaat ter bevordering van het wielertoerisme.

Dank u wel LEO !

 

BWT Anno 2020

BWT anno 2018

 

Korte Historiek

 

 

Ons LOGO vanaf 2022

 

 

Onze Club werd in maart 1974 onder enkele leden gesticht als de "Brasschaatse Wielertoeristen". Sinds 16 januari 1977 werd de club officieel aangesloten

bij een Belgische Wielerfederatie (KBWB).  In 1981 zijn we dan overgegaan naar de Vlaamse Wielerbond VWB. Op 5 mei 1986 werd aan de club een rechtspersoonlijkheid gegeven door de vereniging om te vormen in een VZW.

 

 

 

De historische stopplaats van onze Clubleden : café Bostella bij "Julia"

 

 

Ons logo tot 2020